Вівторок
16.04.2024
07:02
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Грудень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Наше опитування
Хто заходив на сайт
Всього відповідей: 19
Друзі сайту
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites
  • Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Новокарлівська ЗОШ І-ІІІ ступенів
    Головна » 2017 » Грудень » 12 » Тиждень права в нашій школі
    12:26
    Тиждень права в нашій школі

       У 1950 році Генеральна Асамблея ООН запропонувала всім державам і зацікавленим організаціям відзначати 10 грудня як День прав людини, який знаменує річницю ухвалення Асамблеєю ООН Загальної декларації прав людини в 1948 році.
       До поняття «права людини» людство прийшло не відразу. Вперше про права особистості заговорили французькі просвітителі Вольтер і Жан Жак Руссо. Пройшло ще майже два сторіччя, перш ніж людство дозріло до прийняття загального кодексу прав людини. 10 грудня 1948 року Організація Об'єднаних Націй прийняла Загальну декларацію прав людини, що проголошує права людини і громадянина. У Декларації заявлено також, що всі люди мають рівні права, які не залежать від їх особистих відмінностей і від різниці в політичних системах їх країн. Декларація не носить обов'язкового характеру. В основу документа були покладені всі напрацювання людської думки, які були на той момент з даного питання. Це був перший досвід колективної розробки універсального документа з прав людини.
        Важливо, щоб кожна людина знала свої права, щоб ці права стали цінністю, визнаною і державою, і суспільством. Рішення цієї задачі залежить від якісної роботи державних органів влади, освітніх установ, засобів масової інформації і всіх структур громадянського суспільства.

        З 04 по 08 грудня 2017 р. у школі проходив Тиждень права, метою якого була активізація творчої та пізнавальної діяльності учнів, виховання в них почуття гідності, уміння поважати інших, встановлювати стосунки на доброзичливій, толерантній основі. Розпочався Тиждень інформаційною лінійкою під назвою «Права людини» (вчитель В.В.Цикало).
         У рамках Тижня правових знань були проведені заходи, спрямовані на забезпечення захисту прав дитини, дотримання національних та загальнолюдських морально-естетичних принципів, традицій. До заходів залучалися учні 1-11 класів.
         Класними керівниками було проведено ряд бесід на правову тематику: «Вчинок і наслідок», «Закони і юридична відповідальність», «Чи знаєш ти свої права», «Чи можуть бути права без обов'язків» .
         08 грудня відбувся правовий брейн-ринг «Знавці права» між командами учнів 9 -11 класів: «Юристи» та «Адвокати». Переможці гри були нагородженні грамотами.
         Пам’ятайте! Ніколи не буде зайвим повторити свої обов’язки і дотримуватися їх, знати свої права і користуватися ними, побачити деякі проблеми зі сторони та зробити для себе висновки. Незнання не звільняє від відповідальності, а знання навпаки перетворюються на силу, якою можна захистити себе від шкідливого та небезпечного, зміцнити свою силу волі, покращити поведінку.
                                                                                            Білич Олена, голова учкому

    Переглядів: 409 | Додав: Mihail | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    avatar