П`ятниця
29.03.2024
16:23
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Жовтень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Наше опитування
Хто заходив на сайт
Всього відповідей: 19
Друзі сайту
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites
  • Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Новокарлівська ЗОШ І-ІІІ ступенів
    Головна » 2016 » Жовтень » 27 » Екскурсійні цікавинки!
    08:32
    Екскурсійні цікавинки!
    Екскурсія до музею
    22 вересня 2016 року учні 1-6 класів Новокарлівської ЗОШ І-ІІІ ступенів разом з класними керівниками відвідали Пологівський районний краєзнавчий музей, Пологівську  друкарню та художньо - керамічну майстерню Лариси та Віктора Нагурних «Добра глина».
              В музеї екскурсовод розповів нам багато цікавинок історії. Ми бачили речі, якими користувались давні слов'яни: монети, засоби праці, посуд, зброю. 
              Дуже цікаво було побачити народний одяг, чудові вишиті сорочки, рушники, яскраву українську кераміку, вироби з дерева (меблі, скриню з вирізаними орнаментами). Козацькі шаблі, люльки, пістолети — все це хотілося потримати в руках. Відвідувачам було представлено багато документів, книг, які розповідають про історію України і історію нашого рідного міста. Виявилось, що навіть назви старих вулиць мають своє походження і свою історію.                                               
             Щиро дякуємо директору музею - Садовій І.П. та екскурсоводам, за надану можливість зазирнути в історію рідного краю.
    Екскурсія до друкарні
           Насолода від спілкування з хорошою книгою безсумнівно зростає, коли її внутрішнє наповнення гармоніює з красивою формою – якісним папером, ілюстраціями, зручним форматом, доречним, читацьким шрифтом. І якщо екскурсію у творчу майстерню письменника ми не завжди в змозі провести, то видавничий процес  газети– цілком реальна «кухня» з чіткою послідовністю дій та результатом, який можна відчути на дотик. Зазирнути за лаштунки цього процесу поталанило учням та вчителям нашої школи.                                                                                                                                                                  У друкарні, саме там з’являється газета «Пологівські вісті», ми  мали змогу побачити, який великий шлях проходить поліграфічне видання перед тим, як потрапити на полиці газетних кіосків.  Учням детально розповіли про всі етапи створення поліграфічного видання з моменту потрапляння його до друкарні й до миті виходу продукту в широкий світ. Представники друкарні продемонстрували роботу аркушевої повноколірної машини, на якій відбувається друк аркушів, що згодом стане  виданням. Потім настала черга подивитися процес розрізання сторінок, їх згинання та скріплення.                  Екскурсія на сучасне, успішне, високотехнологічне виробництво  - це виняткова можливість на власні очі побачити роботу професійної поліграфічної команди, стати свідком народження поліграфічного шедевру, від теорії перейти до практики, що так важливо майбутнім фахівцям видавничої справи.                                                                                       Дякуємо директору друкарні – Сторожук А.В. та екскурсоводу, за надану можливість відчути себе «друкарями».
     
     

     
    Екскурсія в «Добру глину»
           Нині все частіше люди надають перевагу виробам, виготовленим із натуральних матеріалів. Учням та вчителям Новокарлівської школи показали, як саме виготовляються вироби з глини.                                                              Для створення глиняного виробу, потрібно досить старанно потрудитися. Адже, це дуже клопітка робота. Потрібно замісити глину, залити в форму та випікати. Після випікання треба витягти виріб з форми та затерти його. Створити маленькі деталі, якщо вони потрібні. Коли виріб цілком готовий, то його опускають у фарбу. Після підсихання  починається найцікавіше – розмальовування та розпис.                                                            
       Бажаючих придбати глиняні вироби чимало, тому і їдуть з усіх усюд до міста Поліг за традиційним посудом.                                                                        Дякуємо господарям «Доброї глини» - родині Нагурних та екскурсоводам за вражаючу екскурсію, яку ми запам’ятаємо на все життя.
       Ми отримали незабутні враження від екскурсій та відчули особливий зв'язок з багатьма поколіннями людей, що жили упродовж століть на нашій рідній землі і створювали її красу. 
    Велика подяка від учнів, вчителів та адміністрації Новокарлівської школи за  можливість здійснити таку маленьку, але незабутню подорож нашим рідним містечком.
     
     
    Слідкувала за подіями Головань Я. М.,
    вчитель початкових класів  


    Переглядів: 378 | Додав: Mihail | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    avatar