Четвер
25.04.2024
22:33
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Жовтень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Наше опитування
Хто заходив на сайт
Всього відповідей: 19
Друзі сайту
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites
  • Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Новокарлівська ЗОШ І-ІІІ ступенів
    Головна » 2017 » Жовтень » 17 » Честь і слава вам, мужні захисники Вітчизни!
    14:46
    Честь і слава вам, мужні захисники Вітчизни!

         З 2015 року в офіційному календарі України з'явилося нове державне свято – День захисника України. Воно встановлено 14 жовтня з метою вшанування мужності та героїзму захисників України, військових традицій і звитяг українського народу, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві.
         14 жовтня також відзначається велике релігійне свято – Покрова Пресвятої Богородиці. За цим святом закріпилася ще й друга назва – Козацька Покрова (День Українського козацтва), а у свідомості народу воно почало асоціюватися з такими поняттями, як військова честь, звитяга, мужність та лицарство. І свято Покрови, і День Українського козацтва, і тепер ще й нове державне свято - День захисника України дуже близькі нашому серцю, бо ми, українці, – наймиролюбніша нація. Українці люблять свій дім, свою родину, рідну землю і свою Батьківщину і у різні часи захищали її, не шкодуючи життя.
           Не дивлячись на те, що свято День захисника України тільки започатковано, його відзначення у нашій школі стало доброю традицією.
    Протягом тижня в кожному класі була проведена виховна година, присвячена історії України та історії українського війська. Шкільний бібліотекар запросила всіх користувачів ознайомитись з книгами на книжковій виставці "Україна на крутих зламах історії".
          Навчальний тиждень закінчився виховною годиною «Мужність і відвага крізь покоління», яку підготували директор школи, вчитель історії Цикало В.В., вчитель фізичного виховання, козак Пологівського козацького полку імені Івана Богуна Лупинос О.М., вчитель історії нашої школи, учасник АТО Єфремов Ю.І. «Мужність і відвага крізь покоління».
    Актуальність проведення таких заходів очевидна, адже День захисника України уособлюється у таких поняттях, як «Вітчизна», «Батьківщина», а найвищим проявом любові до рідної землі є готовність боронити її ціною власного життя.
                                                                                                                                          
    Білич Олена,
                                                                                                                                       
    голова учкому

     
    Переглядів: 375 | Додав: Mihail | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    avatar